Charlotte en BjornCharlotte Broesterhuizen – van Kessel (Morristown, 1982) is freelance journalist. Ze schrijft, produceert, monteert en coördineert.

Sinds 2009 is ze de trotse ‘reservemoeder’ van Bjørn. Samen lezen ze jarenlang stapels voorleesboeken. In veel verhaaltjes wonen de ouders traditioneel onder een dak. Hoe ouder hij wordt, hoe meer vragen hij stelt. Want waarom wonen de papa en mama uit de verhaaltjes altijd in hetzelfde huis? En waarom heeft hij er dan twee?

Drie keer pannenkoeken is voor Charlotte het meest persoonlijke project tot nu toe. Alle verhaaltjes zijn geïnspireerd op haar stiefzoon. Zo ziet zij ooit hoe zijn blije reactie uitblijft, als hij een stapel pannenkoeken voor zijn neus krijgt. Als Bjørn vertelt waarom, heeft ze mooi de titel van haar boek te pakken.

Het boek is een liefdevolle, warme herinnering aan haar tante Karin Koemans. Zij maakte de illustraties voor Drie keer pannenkoeken. Kort voor het verschijnen is zij overleden.

Karin maakte jarenlang prachtige schilderijen, schetsen, kostuums, sieraden, beeldende kunst – en aarzelde geen moment toen haar nichtje om hulp vroeg. Met haar creativiteit en inzet zal zij voor altijd een groot voorbeeld blijven.